Full 1
Ondersteunen van kleinschalige initiatieven die de leefsituatie van kansarme mensen wereldwijd verbeteren.
Full 1
Full 2
We hebben uw hulp nodig!
Full 2
Full 2
Hoe kunnen we jouw project ondersteunen?
Full 2
previous arrow
next arrow
Shadow

Keurmerk

Stichting Taclla is door de belastingdienst aangemerkt als ‘goede doelen stichting’ en heeft het ANBI keurmerk. Taclla heeft er bewust voor gekozen om zich niet te laten certificeren door bijvoorbeeld het CBF of RfB. De reden hiervoor is dat de kosten om dergelijke keurmerken te verkrijgen erg hoog zijn.

Een voorbeeld: een eerste aanvraag voor het keurmerk van het CBF kost € 5350,= en daarna jaarlijks € 400,=. Bij de RfB kost een keuring € 325,= en betaalt men vervolgens jaarlijks € 1000,=.

Kosten gemaakt voor de aanvraag en jaarlijkse contributie van dergelijke keurmerken gaat ten koste van de opbrengst van giften voor de doelen die Taclla ondersteunt. Dat druist tegen het principe van Taclla in: zij garandeert dat elke gift voor 100% bij het gekozen doel terecht komt.


Dit is de tweede reden waarom Taclla geen keurmerk (buiten de Belastingdienst) ambieert; bij genoemde keurmerken worden lagere eisen gehanteerd en gaat men ervan uit dat hooguit 80% van de giften bestemd zijn voor het gekozen doel.